Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Na prijedlog tužilaštva određen pritvor osumnjičenom za tešku krađu i tjelesnu povredu

12.07.2019.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenih lica I.L. (1977) iz Dervente, stavio je dana 11.07.2019. godine, prijedlog Osnovnom  sudu u Derventi za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela Teška krađa iz člana 226. Krivičnog zakonika Republike Srpske i Tjelesna povreda iz  člana 131. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Osumnjičeni je u periodu od 29.06.2019. godine do 30.06.2019. godine, u Derventi, u namjeri protivpravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, došao do stana vlasništvo Š. Z., te uz pomoć fizičke snage razbio staklo na balkonskim vratima i kroz tako načinjen otvor ista otvorio i ušao stan gdje je izvršio premetačinu stvari i uzeo i prisvojio novac u iznosu od oko 10.000,00 KM u raznim apoenima i valutama.
Dana 13.05.2019.godine oko 22,40 časova, u jednom ugostiteljskom objektu u Derventi, nakon verbalne prepirke sa oštećenom B. I., istu fizički napao,  zadavši joj udarac šakom u predjelu glave, od kojeg udarca je oštećena pala u nesvijest, te zadobila tjelesne povrede u vidu nagnječine glave i desne strane donje vilice.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo, s obzirom da se radi o licu sklonom izvršenju krivičnih djela za koja je do sada više puta  osuđivan, a među kojima su i krivična djela protiv imovine.

Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u Derventi, dana 11.07.2019. godine, prihvatio je kao osnovan prijedlog tužioca i  odredio  pritvor osumnjičenom  I. L. u trajanju od mjesec dana, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će boravkom na slobodi ponoviti  krivično djelo, shodno članu 197. stav 1. tačka v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh