Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Na prijedlog tužilaštva određen pritvor osumnjičenom za silovanje i polnu ucjenu u pokušaju

26.12.2019.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenog lica S.V. (1967), iz Dervente, stavio je dana 24.12.2019. godine, prijedlog Osnovnom  sudu u Derventi za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela Silovanje i Polna ucjena u pokušaju.
Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog  opasnosti od bjekstva, jer osumnjičeni  privremeno boravi i radi  u inostranstvu i osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, odnosno dovršiti pokušano krivično djelo, a za krivična djela za koja se osumnjičeni tereti mogu se izreći kazne zatvora od 6 mjeseci do 5 godina (Silovanje) i od 1 do 8 godina (Polna ucjena).
 
Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u Derventi, prihvatio je prijedlog okružnog tužioca kao osnovan u cjelosti i dana 24.12. 2019. godine odredio pritvor osumnjičenom S.V. u trajanju od mjesec dana, shodno članu 197. stav 1. tačka a) i v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh