Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Na prijedlog tužilaštva određen pritvor osumnjičenom za nasilje u porodici

22.01.2021.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenog lica M.S. (1968) iz B., grad Doboj, stavio je dana 20.01.2021. godine, prijedlog Osnovnom  sudu u Doboju za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Osumnjičeni je dana 19.01.2021.godine oko 10,30 časova, u alkoholisanom stanju, u  porodičnoj kući u mjestu B.,grad Doboj, drskim ponašanjem i primjenom prijetnje uz upotrebu opasnog oruđa pogodnog da tijelo teško povrijedi, ugrozio fizički i psihički integritet članova svoje porodice.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo, jer se radi o licu sklonom vršenju istovrsnog krivičnog djela za koje je pravosnažno i osuđivano, a radi se o  krivičnom djelu za koje je zaprijećena  kazna zatvora u trajanju od  6 mjeseci do 5 godina.

Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u Doboju, dana 20.01.2021.godine, prihvatio je kao osnovan prijedlog tužioca i odredio pritvor  osumnjičenom M.S. u trajanju od mjesec dana, shodno članu 197. stav 1. tačka v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh