Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Na prijedlog tužilaštva određen pritvor osumnjičenom za produženo krivično djelo prevare i krivično djelo krađe

22.02.2021.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenog lica D.N. (1977) iz Gračanice, stavio je dana 19.02.2021. godine, prijedlog Osnovnom  sudu u Doboju za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio  produženo krivično djelo Prevara i krivično djelo Krađa.

Osumnjičeni je u mjesecu oktobru 2019.godine i u periodu od  juna do decembra 2020.godine, obilazeći seoska domaćinstva u okolini grada Doboja, te opština Stanari, Petrovo, Šamac i Modriča, stupivši u kontakt sa vlasnicima koji su imali na prodaju ovce i jagnjad, prevario iste lažno se predstavljajući  i lažnim prikazivanjem činjenica dovodeći ih u zabludu da će im naknadno platiti ugovorenu cijenu za preuzetu jagnjad kada se vrati po preostalu količinu, iako je znao da se neće vratiti  niti im platiti, te u jednom slučaju iz pomoćnog objekta bez znanja vlasnika uzeo i prisvojio 4 jagnjeta, čime je protivpravno pribavio određenu imovinsku korist.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, jer postoje naročite okolnosti koje opravdana bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi  ponoviti krivična djela koja mu se stavljaju na teret, obzirom da se radi o licu  sklonom vršenju istovrsnih  krivičnih djela za koja je više puta osuđivan, a za krivično djelo za koje se tereti propisana je kazna zatvora od 6 mjeseci do 3 godine.

Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u Doboju, dana 19.02.2020. godine, prihvatio je kao osnovan prijedlog tužioca i odredio  pritvor  osumnjičenom D.N. u trajanju od mjesec dana, shodno članu 197. stav 1. tačka v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh