Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Na prijedlog tužilaštva određen pritvor osumnjičenom za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga

27.01.2021.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenog lica M.D. (1986) iz Teslića, stavio je dana 23.01.2021. godine, prijedlog Osnovnom  sudu u Tesliću za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio  krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Osumnjičeni je u vremenskom periodu od 27.10.2020. godine do 22.01.2021.godine, radi neovlaštene prodaje od njemu poznatog lica nabavljao opojnu drogu amfetamin speed, a potom navedenu opojnu drogu prodavao drugim licima u Tesliću.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, jer se duži period bavi prodajom droge, a radi se o  krivičnom djelu za koje se može izreći  kazna zatvora u trajanju od  1 do 10 godina.

Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u Tesliću, dana 23.01.2021.godine, prihvatio je kao osnovan prijedlog tužioca i odredio pritvor  osumnjičenom M.D. u trajanju od mjesec dana, shodno članu 197. stav 1. tačka v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh