Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Potvrđena optužnica za tjelesnu povredu, ubistvo i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija

11.12.2020.

Okružno javno tužilaštvo u Doboju, nakon sprovedene istrage , podiglo je optužnicu protiv S.P. rođen 1991. godine, iz O. opština Šamac, zbog krivičnog djela Tjelesna povreda, Ubistvo i Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. 
Optužnica je potvrđena od strane sudije za prethodno saslušanje Okružnog suda u  Doboju i krivični postupak po istoj,  u toku je pred nadležnim sudom.

Optuženi se tereti da je dana 25.07.2020.godine oko 02,50 časova, u jednom ugostiteljskom objektu u Modriči, u stanju bitno smanjene uračunljivosti usljed teške alkoholisanosti, sa koncentracijom  apsolutnog alkohola u krvi od od 2, 98 promila (stadij teškog pijanstva), oružjem  tjelesno povrijedio Ć.N., lišio života R.M., te neovlašteno na javnom mjestu nosio oružje čije je nabavljanje građanima dozvoljeno (pištolj), a za koje nije imao oružni list, odnosno dozvolu za držanje oružja.

U optužnici je zatraženo produženje pritvora prema S.P., u kojem se nalazi od 26.07.2020.godine, te oduzimanje pištolja kojim su izvršena navedena krivična djela.

Optuženom je nakon potvrđivanja optužnice produžen pritvor do izricanja prvostepene presude, a najduže 2 (dvije) godine od potvrđivanja optužnice, s tim da se kontrola opravdanosti pritvora vrši po isteku svaka 2 mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru.


Prilog: Anonimizirani dispozitiv potvrđene optužnice.


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh