Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Potvrđena optužnica za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i produženo krivično djelo teška krađa

19.08.2020.

Okružno javno tužilaštvo u Doboju, nakon sprovedene istrage, podiglo je optužnicu protiv D.Š. rođen 1967.godine, iz Stanara, zbog krivičnog djela Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i produženo krivično djelo Teška krađa.
Optužnica je potvrđena od strane sudije za prethodno saslušanje Osnovnog suda u  Doboju i krivični postupak po istoj u toku je pred nadležnim sudom.

Optuženi se tereti da je dana  08.06.2020. godine u mjestu Lj., opština Stanari, držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija, čije držanje građanima uopšte nije dozvoljeno, te da je u periodu od 29.03.2020.godine do 04.06.2020. godine na području opštine Stanari izvršio više krađa.

Optuženom je nakon potvrđivanja optužnice produžen pritvor i isti može trajati najduže 1 (jednu) godinu  i 6 (šest) mjeseci nakon potvrđivanja optužnice i prije izricanja prvostepene presude,  s tim da se kontrola opravdanosti pritvora vrši po isteku svaka 2 (dva) mjeseca od dana donošenja poslednjeg rješenja o pritvoru.


Prilog: Anonimizirani dispozitiv potvrđene optužnice.


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh