Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Na prijedlog tužilaštva određen pritvor osumnjičenom za produženo krivično djelo prevare

30.12.2019.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenog lica Z.R., rođen 1962. godine, nastanjen u  B, opština Teslić, stavio je dana 27.12.2019.godine, prijedlog Osnovnom  sudu u Derventi, za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je  počinio produženo krivično djelo Prevare.
Osumnjičeni je u februaru mjesecu 2012. godine u Derventi i tokom 2018. godine u  Doboju i Derventi , predstavljajući se kao advokat, od više oštećenih tražio i uzimao novac za  određene usluge, te lažnim prikazivanjem činjenica  doveo u zabludu i održavao u zabludi  oštećene i  naveo ih da na štetu svoje imovine nešto učine, na koji način je za sebe pribavio određenu protivpravnu imovinsku korist.
Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora osumnjičenom zbog postojanja naročitih  okolnosti  koje ukazuju opravdavaju bojazan da će  boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo  prevare, a za koje  je Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisana kazna zattvora u trajanju od 1 do 5 godina.
Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora , sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u Derventi,  prihvatio je prijedlog tužioca kao osnovan u cjelosti i osumnjičenom odredio  pritvor u trajanju od mjesec dana, shodno članu 197. stav 1. tačka  v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh