Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Potvrđena optužnica protiv dva lica zbog nesavjesnog vršenja nadzora nad javnim saobraćajem i ugrožavanja javnog saobraćaja opasnom radnjom ili sredstvom

04.10.2019.

Sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju, dana 27.09.2019.godine potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva u Doboju  protiv M.M. (1965) iz Doboja, zbog krivičnog djela Nesavjesno vršenje nadzora nad javnim saobraćajem i B.O.(1959) iz Doboja, zbog krivičnog djela Ugrožavanje javnog saobraćaja opasnom radnjom ili sredstvom.
Optuženi M.M., tereti se da je kao odgovorno lice u svojstvu saobraćajnog inspektora, kome je povjeren nadzor nad stanjem i održavanjem saobraćajnica i objekata na njima, nesavjesnim vršenjem svoje dužnosti izazvao opasnost za život ljudi, usljed čega su smrtno stradala četiri lica.
Optuženi B.O., tereti se da je nepropisnom izgradnjom objekta ugrozio javni saobraćaj i time izazvao opasnost za život ljudi, usljed čega su smrtno stradala četiri lica.
Podsjećamo, da je Okružno javno tužilaštvo u Doboju sprovelo detaljnu i obimnu  istragu povodom utvrđivanja uzroka saobraćajne nezgode, koja se dogodila dana 12.03.2017.godine na pružnom prelazu u mjestu Grabovica, grad Doboj, kojom prilikom su usljed sudara teretnog voza i putničkog motornog vozila, od zadobijenih povreda smrtno stradala četiri člana porodice Đedovac.

Prilog: Anonimizirani dispozitiv potvrđene optužnice


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh