Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Na prijedlog tužilaštva određen pritvor osumnjičenom za nasilje u porodici

03.10.2019.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenog lica M.M. (1979), iz Zenice,sa boravištem u Republici Njemačkoj, stavio je dana 02.10.2019. godine, prijedlog Osnovnom  sudu u Tesliću za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.
Osumnjičeni je dana 29.09.2019. godine, oko 17,00 časova, u mjestu O., opština Teslić, u kući vlasništvo njegovog oca, fizički napao svog maloljetnog sina rođenog 2012. godine, na način što mu je zadao više udaraca šakama u predjelu obraza, čela i glave, te nogom u predjelu leđa, od kojih udaraca je maloljetni oštećeni zadobio tjelesne povrede, dakle, primjenom nasilja ugrozio tjelesni integritet člana svoje porodice, a djelo je učinjeno prema djetetu.
Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva i osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti  koje opravdavaju bojazan  da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično, obzirom da se radi o licu sklonom vršenju porodičnog nasilja, a za krivično djelo za koje se osumnjičeni tereti propisana je kazna zatvora od 2 do 10 godina.
Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u Tesliću, prihvatio je prijedlog okružnog tužioca kao osnovan u cjelosti i dana 02.10.2019. godine odredio pritvor osumnjičenom u trajanju od mjesec dana, shodno članu 197. stav 1. tačka a), b) i v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh