Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Na prijedlog tužilaštva određen pritvor osumnjičenom za ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja

12.09.2019.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenog lica N.Đ. (1964), nastanjen u B., grad Doboj,  stavio je dana 10.09.2019. godine, prijedlog Okružnom  sudu u Doboju za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo u pokušaju i Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.
Osumnjičeni je dana 09.09.2019. godine oko 19,30 časova u B. grad Doboj, nakon kraće verbalne prepirke sa svojom suprugom oštećenom N.T., istoj nožem – čakijom  zadao ubodnu ranu ispod lijevog rebarnog luka i posjekotinu desnog ručnog zgloba, zbog kojih povreda je oštećena upućena na liječenje u bolnicu „Sveti apostol Luka“ u Doboju.
Dana 10.09.2019. godine, u B. u kući u kojoj živi, neovlašteno držao vojnu pušku M-48, iako je znao da držanje oružja građanima uopšte nije dozvoljeno.
Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi ometao krivični postupak uticajem na svjedoke, zbog osnovane bojazni da bi mogao ponoviti  i dovršiti pokušano krivično djelo, te da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, a imajući u vidu  način izvršenja krivičnog djela, okolnosti pod kojima je izvršeno, težinu nastupjele posljedice, iskazanu upornost osumnjičenog pri izvršenju djela i očiglednu uznemirenost mještana u mjestu gdje je  izvršeno krivično djelo.
Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Okružnog  suda u Doboju, dana 11.03.2019. godine, uvažio je u cjelosti prijedlog tužioca i odredio  pritvor  osumnjičenom u trajanju od mjesec dana, shodno članu 197. stav 1. tačka b),v) i g) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh