Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Potvrđena optužnica za tešku krađu i tjelesnu povredu

12.08.2019.

Sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Derventi, potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva u Doboju protiv L.I. (1977) iz Dervente, zbog  krivičnog djela Teška krađa i Tjelesna povreda.
Optuženi se tereti da je provaljivanjem zatvorenog prostora protivpravno uzeo i prisvojio tuđu pokretnu stvar (novac) i drugog tjelesno povrijedio, čime je u sticaju učinio krivično djelo teške krađe i tjelesne povrede.
Optužnicom je zatraženo  produženje pritvora osumnjičenom jer i dalje stoje razlozi zbog kojih je pritvor određen, odnosno postoje okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo, s obzirom da se radi o licu sklonom izvršenju krivičnih djela za koja je do sada više puta  osuđivan, a među kojima su i krivična djela protiv imovine.
Nakon potvrđivanja optužnice, nadležni sud je optuženom  produžio pritvor koji može trajati najduže jednu godinu dana uz kontrolu opravdanosti mjere pritvora po isteku svaka dva mjeseca od dana donošenja poslednjeg rješenja o pritvoru.

Prilog: Anonimizirani dispozitiv potvrđene optužnice


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh