Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Na prijedlog tužilaštva određen pritvor trojici osumnjičenih za tešku krađu

13.05.2021.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenih lica O.M. (1985) i E.M. (1983), nastanjeni u mjestu I.,opština Ilidža, te A.S. (1989) nastanjen u Gradačcu, stavio je dana 12.05.2021. godine, prijedlog Okružnom  sudu u Doboju za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili  krivična djela Teška krađa.

Osumnjičeni se terete da su u vremenskom periodu od 29.06.do 16.10 2019. godine i od 17.04. do 01.05.2021.godine, na području Modriče i Šamca izvršili ukupno pet krivičnih djela teške krađe  i to protivpravno oduzimanje dva putnička vozila i pljačka tri bankomata, od čega je iz dva bankomata nakon razvaljivanja istih otuđen novac, a u trećem  pokušano razvaljivanje bankomata aktiviranjem neutvrđene eksplozivne  naprave.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenih i koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni  ponoviti krivično djelo, odnosno nastaviti sa izvršenjem  ovih krivičnih djela, s obzirom da se  radi o licima sklonim vršenju istovrsnih krivičnih djela za koja su više  puta osuđivani, a radi se o krivičnim djelima za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 3 do 15 godina.

Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Okružnog  suda u Doboju, dana 12.05.2021. godine, prihvatio je kao osnovan prijedlog tužioca i  odredio  pritvor  osumnjičenimO.M., E.M. i A.S. u trajanju od mjesec dana,  shodno članu 197. stav 1. tačka a) i v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh