Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Na prijedlog tužilaštva određen pritvor osumnjičenom za obljubu sa djetetom mlađim od petnaest godina

20.04.2021.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenog lica Z.T. (1993) iz Ž.,grad Derventa,  stavio je dana 16.04.2021. godine, prijedlog Okružnom sudu u Doboju za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina.

Osumnjičeni je  vremenskom periodu od septembra mjeseca 2020. godine, pa do marta mjeseca 2021. godine, u naselju P., grad Derventa, u više navrata izvršio obljubu nad maloljetnom oštećenom, znajući da je oštećena dijete mlađe od petnaest godina i da postoji velika nesrazmjera u zrelosti i uzrastu između njih dvoje.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, jer postoji bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao se kriti, odnosno dati u bjektstvo, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi mogao ponoviti  krivično djelo i da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, s obzirom da se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od  od najmanje 8 (osam) godina, odnosno kazna zatvora od 10 (deset) godina ili teža kazna, a koje je posebno teško, s obzirom na način izvršenja i posljedicu krivičnog djela.

Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Okružnog  suda u Doboju, prihvatio je kao osnovan prijedlog tužioca i dana 16.04.2021. godine odredio pritvor  osumnjičenom Z.T. u trajanju od mjesec dana, shodno članu 197. stav 1. tačka a), v) i g) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh