Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Na prijedlog tužilaštva određen pritvor osumnjičenom zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija i ubistva u pokušaju

27.01.2021.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenog lica M.M. (1994) iz Doboja, stavio je dana 25.01.2021. godine, prijedlog Okružnom  sudu u Doboju za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je u sticaju  počinio  krivična djela Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i Ubistvo u pokušaju.

Osumnjičeni je dana 23.01.2021. godine, oko 13,40 časova, došao na benzinsku pumpu u ulici Nikole Pašića u Doboju, te nakon obraćanja  i psovki upućenih oštećenom B.B. koji je sjedio za stolom u unutrašnjosti benzinske pumpe sa još jednim licem, držeći pištolj u ruci, za koji nije imao oružni list, odnosno dozvolu za držanje oružja, krenuo prema  oštećenom i zadao mu jedan udarac u predjelu glave, te pucajući iz pištolja u pravcu oštećenog istog ranio u predjelu podlaktice lijeve ruke, nakon čega je pištolj stavio  u džep i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, zbog opasnosti od bjekstva i postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni puštanjem na slobodu uništiti, sakriti i izmjeniti dokaze važne za krivični postupak, kao i  naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, te dovršiti pokušano krivično djelo, a radi se o  licu sklonom vršenju krivičnih djela protiv života i tijela i drugih krivičnih djela, za koja krivična djela je pravosnažno i osuđivan.

Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Okružnog  suda u Doboju, dana 26.01.2021.godine, djelimično je prihvatio  kao osnovan prijedlog tužioca i odredio pritvor  osumnjičenom M.D. u trajanju od mjesec dana, shodno članu 197. stav 1. tačka b) i v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh