Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Produžen pritvor za tri lica osumnjičena za preprodaju droge

10.08.2019.

Na prijedlog Tužilaštva za produženje pritvora protiv osumnjičenih M.M. (1986), A.M. (1992) i K.M. (1996), svi iz Doboja, zbog  krivičnog djela  Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, a  A.M. i krivičnog djela Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, Vijeće sudija Okružnog  suda u Doboju, dana 18.07.2019.godine, produžilo  je pritvor za još 2 (dva) mjeseca, odnosno do 18.09.2019.godine.

Pritvor je osumnjičenima produžen iz istih zakonskih razloga zbog kojih je sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Doboju, na prijedlog Tužilaštva, dana 20.06.2019. godine odredio jednomjesečni pritvor, jer i dalje postoje naročite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi ometali krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te zbog opravdane bojazni da bi mogli ponoviti krivično djelo, shodno članu 197. stav 1. tačka b. i v. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Podsjećamo, da Okružno javno tužilaštvo u Doboju provodi istragu  protiv osumnjičenih  M.M., A.M. i K.M., zbog osnova sumnje da su od početka marta do 18. juna 2019. godine, nabavljali razne vrste opojnih droga te iste preprodavali, a da je A.M. neovlašteno nabavljao i držao veću količinu raznih vrsta opojnih droga i minsko-eksplozivnih sredstava.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh