Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Na prijedlog tužilaštva određen pritvor osumnjičenom za tešku krađu

22.07.2019.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenog lica V.P. (1988) iz Dervente, stavio je dana 19.07.2019. godine, prijedlog Osnovnom  sudu u Derventi za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je u sticaju počinio krivično djelo Teška krađa iz člana 226. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Osumnjičeni je u noći 10/11.02.2019. godine u Derventi, upotrebom podesnog predmeta ili alata izvršio otključavanje i otvaranje ulaznih vrata frizerskog salona, vlasništvo oštećene T.A. , te iz istog uzeo i prisvojio oko 70,00 KM u različitim apoenima, makaze za šišanje marke „Soling“ i peglu za kosu sa keramičkim pločicama marke „Ermilia“, sveukupne vrijednosti oko 500,00 KM.
U vremenskom periodu od 02.05.2019. godine do 03.05.2019. godine u Derventi,  u namjeri protivpravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, došao do samostalne zanatske radnje, vlasništvo oštećenog V.V., gdje je djelovanjem podesnog predmeta otvorio ulazna vrata i ušao u unutrašnjost objekta, te uzeo i prisvojio polir mašinu marke „Festol“, dvije šprice za farbanje marke „Iwata“, dvije šlajfarice marke „Boss“, dvije spužve za poliranje, dvije litre paste za poliranje „3M“, brusilicu marke „Metabo“ i novac u različitim apoenima u iznosu od 80,00 KM, sveukupne vrijednosti od 3.500,00 KM.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo, s obzirom da se radi o licu sklonom izvršenju krivičnih djela, posebno onih protiv imovine, za koja je više puta  osuđivan, a za krivično djelo za koje se tereti propisana je kazna zatvora od 1 do 8 godina.

Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u Derventi, dana 19.07.2019. godine, prihvatio je kao osnovan prijedlog tužioca i  odredio  pritvor  osumnjičenom  V.P. u trajanju od mjesec dana, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će boravkom na slobodi ponoviti  krivično djelo, shodno članu 197. stav 1. tačka v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh