Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

mail print fav manja slovaveca slova

Na prijedlog tužilaštva određen pritvor dvojici osumnjičenih za krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga

18.12.2018.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenih lica D.D. (1995) nastanjen u Tesliću i S.S. (1994) nastanjen u Tesliću, stavio je dana 14.12.2018.godine, prijedlog Okružnom  sudu u Doboju za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 3. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

 

Osumnjičeni su u vremenskom periodu od 06.09.2018. godine pa do 13.12.2018. godine, zajedno i po prethodnom dogovoru nabavljali, držali i prodavali opojnu drogu konzumentima na  području Teslića.

 

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan  da bi  osumnjičeni  boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te da bi mogli ponoviti krivično djelo, obzirom da se isti konstantno i u kontinuitetu bave nabavkom i daljom prodajom droge  konzumentima , a za navedeno krivično djelo zaprijećena je kazna zatvora u trajanju od 5 do 15 godina shodno članu 197.stav 1. tačka v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

 

Razmatrajući podneseni prijedlog za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Okružnog  suda u Doboju, isti je prihvatio kao osnovan u cjelosti, te dana 14.12.2018. godine osumnjičenima odredio jednomjesečni pritvor, shodno članu 197.stav 1. tačka b) i v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

 

Na prijedlog tužilaštva određen pritvor dvojici osumnjičenih za tešku krađu

04.12.2018.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenih lica S. A., rođen 1994.godine i S.A., rođen 1992.godine, nastanjeni u Derventi, stavio je dana 30.11.2018.godine, prijedlog Osnovnom  sudu u Derventi, za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici u sticaju počinili produženo krivično djelo teške krađe, krivično djelo teške krađe i u pokušaju krivično djelo teške krađe iz člana 226. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

 

Osumnjičeni su u noći 28/29.11.2018.godine, u Derventi, po prethodnom dogovoru, a u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, provaljivanjem zatvorenog prostora uz pomoć fizičke sile i podesnog predmeta, iz više privatnih radnji uzeli određenu količinu novca, a zatim se udaljili u nepoznatom pravcu.

 

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenima, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, s obzirom da su isti ranije nekoliko puta pravosnažno osuđivani za istovrsna djela, odnosno krivična djela protiv imovine.

 

Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora , sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u Derventi, dana 30.11.2018.godine, prihvatio je kao osnovan prijedlog tužioca i osumnjičenima odredio  pritvor  u trajanju od mjesec dana, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će na slobodi ponoviti krivično djelo, jer se radi o višestrukim povratnicima u vršenju imovinskih krivičnih djela, shodno članu 197. stav 1. tačka v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

 

Na prijedlog tužilaštva određen pritvor osumnjičenom za silovanje djeteta starijeg od petnaest godina

19.10.2018.

           Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenog lica B.S., rođen 1944.godine, stavio je dana 17.10.2018.godine, prijedlog Okružnom  sudu u Doboju, za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo silovanje  iz člana 165. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

            Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, s obzirom da se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 5-15 godina, a koje je posebno teško u odnosu na način izvršenja i posljedicu krivičnogog djela.

            Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Doboju, dana 17.10.2018. godine, prihvatio je kao osnovan prijedlog tužioca i osumnjičenom odredio  pritvor u trajanju od mjesec dana, zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i remećanja javnog reda, shodno članu 197. stav 1. tačka b) i g) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

 

Na prijedlog tužilaštva određen pritvor osumnjičenom za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i nedozvoljeno držanje oružja

25.09.2018.

            Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenog lica B.I., rođen 1952.godine, nastanjen u mjestu S. opština Modriča, stavio je dana 22.09.2018.godine, prijedlog Osnovnom  sudu u Modriči, za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je u sticaju učinio  krivično djelo Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje iz člana 306. i krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

            Osumnjičeni je dana 20.09.2018. godine u mjestu Skugrić, opština Modriča, oko 21,30 časova,  nakon što je telefonom pozvao Policijsku stanicu u Modriči i prijavio svog brata da ga je tog dana verbalno napao, pa kada su policijski službenici došli ispred njegove kuće, radi provjere prijave  i predstavili se, iz unutrašnjosti kuće ispalio jedan metak a potom izašavši iz kuće napolje  još dva metka iz puškomitraljeza M-72, čije držanje je zabranjeno Zakonom o oružju i municiji ,da bi nakon toga ušao u kuću i poslije kraćeg vremena izašao bez oružja  i predao se policiji.

            Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, zbog postojanja postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo, a radi se o posebno teškom djelu s obzirom na način izvršenja, te bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

            Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u Modriči, uvažio je prijedlog tužioca u cjelosti, te dana 22.09.2018. godine odredio pritvor osumnjičenom u trajanju od mjesec dana, shodno članu 197. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

 

Na prijedlog tužilaštva određen pritvor dvojici osumnjičenih za razbojništvo i krađu

21.09.2018.

           Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenih lica N.N., rođen 1992.godine, nastanjen u K. grad Doboj I P.D. rođen 1996. iz K. opština Modriča, stavio je dana 20.09.2018.godine, prijedlog Okružnom  sudu u Doboju, za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da su  počinili  krivično djelo  Razbojništvo iz člana 227. i krivično djelo Krađe iz člana 224. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

            Osumnjičeni su dana 27/28.08.2018. godine u večernjim časovima u mjestu K. grad Doboj, izvršili  razbojništvo nad oštećenima M.S. i M.Lj., na način što su u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, provalili u porodičnu kuću vlasništvo oštećenih i od istih  uz upotrebu sile i ozbiljne prijetnje po život i tijelo, naoružani i sa fantomkama na glavi, oduzeli određenu količinu novca, a dana 24.08.2018. oko 22,00 časova došli do porodičnog imanja oštećenog N.Đ. te iz parkiranog i nezaključanog putničkog motornog vozila,  vlasništvo  oštećenog, uzeli novčanik u kome se nalazila tačno neutvrđena količina novca i druge pokretne stvari, koje su protivpravno prisvojili, čime su izvršili krivično djelo krađe.

            Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, zbog postojanja osnovane bojazni, da će osumnjičeni boravkom na slobodi, ponoviti krivično djelo, s obzirom da se radi o licima koja su  sklona vršenju krivičnih djela, uglavnom  protiv imovine, i koja su ranije  osuđivana za istovrsna ili druga krivična djela.

            Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Okružnog  suda u Doboju, dana 20.08.2018. godine uvažio je prijedlog okružnog tužioca kao osnovan i odredio  pritvor prema osumnjičenima u trajanju od mjesec dana, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo  i zbog opasnosti da bi puštanje istih na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, shodno članu 197. stav 1. tačka v) i g) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

 

Na prijedlog tužilaštva određen pritvor osumnjičenom za pokušaj silovanja i tešku krađu

11.09.2018.

             Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenog lica D.T., rođen 1981.godine, nastanjen u V.S. opština Derventa, stavio je dana 11.09.2018.godine, prijedlog Osnovnom  sudu u Derventi, za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je  počinio  krivično djelo silovanje u pokušaju i krivično djelo teške krađe.

            Osumnjičeni je dana 09.09.2018. godine oko 05,45 časova  u mjestu O., opština  Derventa, u namjeri obljube nad  oštećenom koja je spavala u sobi na spratu ugostiteljskog objekta, upotrebom sile i podesnim predmetom nasilno otvorio ulazna vrata, ušao u sobu i pokušao da siluje oštećenu a nakon što je ista uspjela pobjeći iz sobe, protivpravno prisvojio novac koji je oštećena držala na stolu  u sobi, nakon čega se udaljio..  

            Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, zbog postojanja osnovane bojazni, da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, mogao ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo, s obzirom da se radi o licu koje je višestruki specijalni povratnik u izvršenju istovrsnih krivičnih djela.

            Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda  suda u Derventi, dana 11.09.2018. godine, prihvatio je kao osnovan prijedlog tužioca i osumnjičenom odredio  pritvor u trajanju od mjesec dana, zbog opasnosti od  ponavljanja krivičnog djela, shodno članu 197. stav 1. tačka v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh