Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo u pokušaju

16.09.2019.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenog lica J.S. (1996), nastanjen u M.P., grad Doboj,  stavio je dana 16.09.2019. godine, prijedlog Okružnom  sudu u Doboju za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo u pokušaju.
Osumnjičeni je dana 15.09.2019. godine oko 05,00 časova u mjestu V.B., grad Doboj, došao putničkim automobilom na parking prostor ispred svadbenog salona, gdje su se pored parkiranog putničkog automobil nalazili oštećeni H.S., J.S., M. M., D.A . i Đ.M., nakon čega se zaustavio svojim automobilom a potom iz vozila izvadio vatreno oružje-pušku i prema oštećenom S. ispalio jedan  metak iz vatrenog oružja, kojom prilikom je oštećenom nanio povrede u vidu višestrukih punktiformnih rana na prednjem trbušnom zidu i na obe nadkoljenice i podkoljenice, zbog kojih povreda je oštećeni upućen u bolnicu na liječenje.
Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, jer postoji opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti i sakriti dokaze i tragove važne za krivični postpak,da bi mogao ponoviti  i dovršiti pokušano krivično djelo, te da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, a imajući u vidu prirodu i težinu počinjenog krivičnog djela,  način izvršenja krivičnog djela, okolnosti pod kojima je izvršeno, težinu nastupjele posljedice i visinu zaprijećene kazne.

O podnesenom prijedlogu za određivanje mjere pritvora osumnjičenom J.S. odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog  suda u Doboju.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh