Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Potvrđena optužnica zbog krivičnog djela nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje

10.08.2019.

Sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Derventi, dana 10.7.2019. godine, potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva u Doboju protiv O.E. (1983) iz Dervente, zbog  krivičnog djela Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Optuženi se tereti da je primjenom nasilja ugrozio i povrijedio tjelesni integritet člana svoje porodice, te ozbiljnom prijetnjom da će neposredno upotrijebiti silu spriječio službeno lice u vršenju službene, radnje koju je preduzelo u okviru svojih ovlašćenja prilikom vršenja poslova bezbjednosti.

Nakon potvrđivanja optužnice, na prijedlog tužilaštva, sud je optuženom  produžio  pritvor u kojem se  nalazi  od 12.06.2019. godine i isti može trajati najviše 1 (jednu) godinu i 6 (šest) mjeseci. Pritvor je produžen jer i dalje stoje razlozi zbog kojih je određen, odnosno postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo i da bi mogao učiniti krivično djelo kojim prijeti, s obzirom da se radi o licu sklonom vršenju krivičnih djela i višestrukom povratniku u izvršenju raznih krivičnih djela za koja je pravosnažno osuđivan.

 

Prilog: Anonimizirani dispozitiv potvrđene optužnice


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh