Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Potvrđena optužnica za tjelesnu povredu i ugrožavanje sigurnosti

27.05.2019.

Sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Tesliću, dana 08.05.2019. godine potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva u Doboju  protiv P.I. (1963) iz Teslića, zbog  krivičnog djela Tjelesna povreda i Ugrožavanje sigurnosti.

Optuženi se tereti da je dana 17.04.2019. godine u Tesliću, tjelesno povrijedio oštećenog D.B. i ugrozio sigurnost ozbiljnom prijetnjom da će njega i njemu blisko lice teško tjelesno povrijediti, a djelo je učinjeno prema više lica.

Optužnicom je zatraženo  produženje pritvora osumnjičenom  jer i dalje stoje razlozi zbog kojih je pritvor određen, odnosno postoje okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo, s obzirom da se radi  o licu sklonom izvršenju krivičnih djela za koja je više puta i osuđivan.

Nakon potvrđivanja optužnice, sudsko vijeće Osnovnog suda u Tesliću dana 16.05.2019. godine odbilo je prijedlog Tužilaštva za produženje pritvora prema optuženom I.P., te je optuženi pušten iz pritvora i  istom izrečena  mjera zabrane sastajanja sa oštećenima, koja može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravosnažnosti presude ako optuženom nije izrečena kazna zatvora, a najkasnije do upućivanje na izdržavanje kazne ako je optuženom izrečena kazna zatvora.
Sudska kontrola potrebe trajanja primijenjene mjere će se vršiti svaka 2 (dva) mjeseca.


Prilog: Anonimizirani dispozitiv potvrđene optužnice


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh