Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Potvrđena optužnica protiv dva lica zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga

12.03.2019.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda Doboj, potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva u Doboju protiv D.D. (1995) iz Teslića i S.S. (1994) iz Teslića zbog  postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

 

Optuženi su u vremenskom periodu od 06.09.2018. godine pa do 13.12.2018. godine  u Tesliću, neovlašćeno nabavljali, držali radi prodaje i prodavali  opojnu drogu marihuanu, amfetamin i kokain, čiji promet je zabranjen Zakonom o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga.

 

Nakon potvrđivanja optužnice a na prijedlog tužilaštva, sud je optuženima produžio pritvor  koji može da traje  najduže dvije godine, uz kontrolu opravdanosti pritvora po isteku svaka dva mjeseca, od dana donošenja poslednjeg rješenja o pritvoru. Pritvor je produžen zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi optuženi boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo za  koje se terete,  a za koje  je zaprijećena kazna zatvora u trajanju od 5 do 15 godina, odnosno može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 godine i teža kazna.

 

Prilog: Anonimizirani dispozitiv potvrđene optužnice.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Anonimizirana optuznica