Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Na prijedlog tužilaštva određen pritvor osumnjičenom za nasilje u porodici

05.03.2019.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenog lica G.Đ. (1974), nastanjen u V.B., grad Doboj,  stavio je dana 03.03.2019. godine, prijedlog Osnovnom  sudu u Doboju za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz člana193. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

 

Osumnjičeni je u dužem vremenskom periodu psihički i fizički maltretirao svoju suprugu-oštećenu, tako što je  od oktobra mjeseca 2018. godine u haustoru zgrade u Doboju,  gdje živi oštećena istu presretao  i govorio da će je ubiti, da bi dana 02.03.2019.  godine oko 16,00 časova u Doboju, u  stanu u kojem oštećena živi  fizički napao na oštećenu i  zadao joj rukama nekoliko udaraca u predjelu glave i lica, a potom oštrim predmetom (čakijom) istoj nanio više posjekotina po licu, u predjelu očiju i dlanu desne ruke, da bi u jednom momentu osumnjičeni uspio čakijom ubosti oštećenu u lijevo oko, usljed čega je oštećena zadobila teške tjelesne povrede.

 

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora,zbog postojanja osnovane bojazni, da bi osumnjičeni boravkom na slobodi  mogao ponoviti  krivično djelo, obzirom da se radi o licu sklonom nasilju, a za krivično djelo za koje se osumnjičeni tereti propisana je kazna zatvora od 2 do 10 godina. Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u Doboju, dana 03.03. 2019. godine odredio je  pritvor  osumnjičenom u trajanju od mjesec dana, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo, shodno članu 197. stav 1. tačka v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh