Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Na prijedlog tužilaštva određen pritvor dvojici osumnjičenih za krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga

18.12.2018.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenih lica D.D. (1995) nastanjen u Tesliću i S.S. (1994) nastanjen u Tesliću, stavio je dana 14.12.2018.godine, prijedlog Okružnom  sudu u Doboju za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 3. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

 

Osumnjičeni su u vremenskom periodu od 06.09.2018. godine pa do 13.12.2018. godine, zajedno i po prethodnom dogovoru nabavljali, držali i prodavali opojnu drogu konzumentima na  području Teslića.

 

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan  da bi  osumnjičeni  boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te da bi mogli ponoviti krivično djelo, obzirom da se isti konstantno i u kontinuitetu bave nabavkom i daljom prodajom droge  konzumentima , a za navedeno krivično djelo zaprijećena je kazna zatvora u trajanju od 5 do 15 godina shodno članu 197.stav 1. tačka v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

 

Razmatrajući podneseni prijedlog za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Okružnog  suda u Doboju, isti je prihvatio kao osnovan u cjelosti, te dana 14.12.2018. godine osumnjičenima odredio jednomjesečni pritvor, shodno članu 197.stav 1. tačka b) i v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh