Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Na prijedlog tužilaštva određen pritvor dvojici osumnjičenih za tešku krađu

04.12.2018.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenih lica S. A., rođen 1994.godine i S.A., rođen 1992.godine, nastanjeni u Derventi, stavio je dana 30.11.2018.godine, prijedlog Osnovnom  sudu u Derventi, za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici u sticaju počinili produženo krivično djelo teške krađe, krivično djelo teške krađe i u pokušaju krivično djelo teške krađe iz člana 226. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

 

Osumnjičeni su u noći 28/29.11.2018.godine, u Derventi, po prethodnom dogovoru, a u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, provaljivanjem zatvorenog prostora uz pomoć fizičke sile i podesnog predmeta, iz više privatnih radnji uzeli određenu količinu novca, a zatim se udaljili u nepoznatom pravcu.

 

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenima, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, s obzirom da su isti ranije nekoliko puta pravosnažno osuđivani za istovrsna djela, odnosno krivična djela protiv imovine.

 

Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora , sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u Derventi, dana 30.11.2018.godine, prihvatio je kao osnovan prijedlog tužioca i osumnjičenima odredio  pritvor  u trajanju od mjesec dana, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će na slobodi ponoviti krivično djelo, jer se radi o višestrukim povratnicima u vršenju imovinskih krivičnih djela, shodno članu 197. stav 1. tačka v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh