Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružno javno tužilaštvo u
Doboju

Na prijedlog tužilaštva određen pritvor dvojici osumnjičenih za paljevinu

27.11.2018.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenih lica S.S., rođen 1997. godine i R.L., rođen 1990. godine, obojica iz Dervente, stavio je dana 23.11.2018. godine, prijedlog Okružnom  sudu u Doboju, za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saizvršioci počinili  krivično djelo  Paljevina iz člana 243. stav 3. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

 

Osumnjičeni se terete da su po prethodnom dogovoru, dana 20.11.2018. godine, oko 03,30 časova, izvršili paljenje unutrašnjosti objekta benzinske pumpe „S…. P….“ u Derventi, nakon čega se vatra proširila i na prostor iznajmljen u zakup DOO „S…..“ Derventa, usljed čega je objekat benzinske pumpe u potpunosti izgorio, a za oštećenog S. M. nastupila materijalna šteta u iznosu od preko 100.000 KM.

 

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, zbog postojanja osnovane bojazni, da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili uništiti dokaze, te zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, s obzirom da se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 2 do 12 godina a koje je posebno teško imajući u vidu način izvršenja i posljedice krivičnog djela.

 

Odlučujući o podnesenom prijedlogu za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Okružnog  suda u Doboju, dana 23.11.2018. godine prihvatio je prijedlog tužioca kao osnovan i odredio pritvor osumnjičenima u trajanju od mjesec dana, shodno članu 197. stav 1. tačka b) i g) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh